www.iiiWe.com » «تا ۵ سال آینده، بار دیگر به ماه خواهیم رفت»

 اخبار   
 

 «تا ۵ سال آینده، بار دیگر به ماه خواهیم رفت»

ناسا در حساب کاربری خود در اینستاگرام، با تبریک ۵۰سالگی مأموریت «آپولو ۱۱» و انتشار تصویری از رد پای ثبت‌شده‌ی «باز آلدرین»، یکی از فضانوردهای مأموریت «آپولو ۱۱» بر سطح ماه، از دیگر خبر هیجان‌انگیز خود به مناسبت ۵۰سالگی این رویداد پرده برداشت. ناسا با انتشار تصویری اعلام کرد دیگر سفر به ماه رؤیا نیست؛ چرا که اکنون با «پروژه‌ی آرتمیس» (Artemis program) خواهیم توانست بار دیگر ۵ تا سال آینده بر روی ماه گام نهد ...

«تا ۵ سال آینده، بار دیگر به ماه خواهیم رفت»
■ عکس روز ناسا به یاد ۵۰سالگی مأموریت «آپولو ۱۱»


ناسا در حساب کاربری خود در اینستاگرام، با تبریک ۵۰سالگی مأموریت «آپولو ۱۱» و انتشار تصویری از رد پای ثبت‌شده‌ی «باز آلدرین»، یکی از فضانوردهای مأموریت «آپولو ۱۱» بر سطح ماه، از دیگر خبر هیجان‌انگیز خود به مناسبت ۵۰سالگی این رویداد پرده برداشت. ناسا با انتشار تصویری اعلام کرد دیگر سفر به ماه رؤیا نیست؛ چرا که اکنون با «پروژه‌ی آرتمیس» (Artemis program) انسان خواهد توانست بار دیگر ۵ تا سال آینده بر روی ماه گام نهد. البته این انتهای پروژه ما نخواهد بود؛ زیرا با حمایت دولت ما خواهیم توانست فضانوردان را به مریخ نیز اعزام کنیم.

ناسا قصد دارد در سال ۲۰۲۴ میلادی با انجام مأموریتی تحت عنوان "آرتمیس" انسان‌ها را به ماه بازگرداند. در این راستا ۱۲ شرکت را انتخاب کرده تا به طراحی و ساخت ابزارهایی علمی برای مطالعه ماه بپردازند. در میان فناوری‌های جدیدی که ناسا برای رسیدن به این ماموریت پیش گرفته است، یک کاوشگر قمری جدید به نام "مون رنجر" ('Moon Ranger) است. این وسیله که توسط شرکت "استروباتیک"(Astrobotic) مطالعه خواهد شد، به نحوی طراحی شده که کوچک و سریع باشد تا خارج از محدوده ارتباطی رفته و بازگردد. محققان می‌گویند که این کاوشگر قادر خواهد بود ۰.۶ مایل دورتر از محدوده فرودگر به تحقیق و بررسی بپردازد و نقشه‌ای سه‌بعدی از سطح ماه بگیرد.

یازده شرکت دیگری که روی پروژه بازگشت به ماه کار می‌کنند، عبارت‌اند از:

۱. "آئروجت راکت‌داین" (Aerojet Rocketdyne)
۲. "بلو اوریجین"
۳. "بوئینگ" (Boeing)
۴. "داینتیکز" (Dynetics)
۵. "لاکهید مارتین" (Lockheed Martin)
۶. "مستن اسپیس سیستم" (Masten Space Systems)
۷. "نورثروپ گرومن اینوویشن سیستمز" (Northrop Grumman Innovation Systems)
۸. "اوربیت‌بیاند" (OrbitBeyond)
۹. "سیرا نوادا"
۱۰. "اسپیس ایکس"
۱۱. "اسپیس سیستمز لورال" (SSL)

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

در واقع طبق گزارش‌ها و تأیید "جیم برایدنستاین" رئیس ناسا، آژانس فضایی آمریکا برای برنامه "آرتمیس" که از نام الهه یونانی که الهه ماه بوده، الهام گرفته؛ نیازمند حدوداً ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار طی پنج سال آینده است.

به گفته ناسا اگر فضانوردان مجددا به ماه روند، این بار فقط به کوبیدن یک پرچم و ترک ماه اکتفا نخواهد کرد و ناسا می‌خواهد حضور دائمی در این قمر طبیعی زمین داشته باشد. یعنی فضانوردان قادر خواهند بود بارها و بارها از زمین به ماه سفر کنند و بازگردند. این اولین بار است که رئیس ناسا درباره هزینه‌های پیش‌بینی شده بازگشت به سطح ماه صحبت می‌کند. این برنامه که پاسخی به دستور ترامپ مبنی بر بازگشت هرچه سریع‌تر به ماه است، برای ارسال دو فضانورد (یک مرد و یک زن) بعد از ۵۰ سال از زمان شروع برنامه آپولو در دهه ۷۰ برنامه‌ریزی شده است.

با این حال، میزان بودجه‌ای که ناسا برای برنامه "آرتمیس" درخواست کرده، بسیار بیشتر از آن چیزی است که ۵۰ سال پیش برای نخستین سفر به ماه درخواست کرده بود. "هاوارد مک‌کوردی"، استاد دانشگاه واشنگتن می‌گوید ایالات متحده تا آن لحظه تاریخی که "نیل آرمسترانگ" قدم بر ماه گذاشت، ۲۱ میلیارد دلار خرج کرد. در حالی که استفاده از همان تکنولوژی، امروزه حدود ۲۰۰ میلیارد دلار خرج خواهد داشت. وی اظهار کرد: طراحی یک برنامه ارزان‌قیمت امکان‌پذیر است و به نظر او ناسا طی پنج سال آینده به ۴۰ تا ۶۰ میلیارد دلار برای دستیابی به هدف خود نیاز خواهد داشت.

  منبع : خبرگزاری ایسنا
  07:02   شنبه 29 تیر 1398  
 نظرات